A legfontosabb szempontok bojlervásárlás előtt

Hogy működnek a bojlerek?

A villanybojlerek olyan, zárt rendszerű vízforraló készülékek, amelyek kapacitásuknak köszönhetően képesek egy háztartás használati meleg víz iránti igényét kielégíteni. Mivel zárt rendszerről beszélünk, a bojlerek rendelkeznek egy acéltartállyal, amelyet tűzzománcbevonat és egy aktív magnézium anód véd meg a korróziótól. A villanybojlerek felveszik a bekötött hideg vizet, majd a felmelegített meleg víz a tartály felső részébe száll, majd felhasználásra kerül. Természetesen amennyiben a bojler messze van a csaptól, megnőhet a hőveszteség is, így a bojlerek telepítésénél erre is fontos gondolni.

Válassza a megfelelő méretű bojlert!

Az ideális villanybojler kiválasztása előtt érdemes tisztázni, hány felhasználó fogja használni a készüléket. Ez azért fontos, mert lehet az adott bojler akármennyire is hatékony vagy éppen energiatakarékos, a bojler űrtartalma döntő jelentőségű arra nézve, hogy minden felhasználó számára elegendő meleg víz álljon rendelkezésre.

  • 50l-es bojler: egy fős garzonlakások esetén ideális választás lehet, hiszen egy ember használati meleg vizét képes előállítani.
  • 80l-es bojler: egy vagy két főre elegendő meleg vizet állít elő, így ez a kiszerelés akár párok számára is megfelelő megoldásként szolgálhat.
  • 100l-es bojler: két-három fő esetén is ideális választás lehet, így kisgyermekes párok vagy éppen több fő részére kiadott lakásokban is megfelelő lehet.
  • 120l-es bojler: három-négy fő számára is gond nélkül képes elegendő meleg vizet előállítani, így többgyerekes családoknak ez lehet a jó választás.

Egyéb szempontok bojlervásárlás előtt

A villanybojlerek számos különböző típusban elérhetők, így akármilyen márka mellett is döntünk, az űrtartalom mellett érdemes a fűtési időt vagy éppen a hőfokszabályozást is figyelembe venni. Természetesen a nagyobb méretű bojlerek a legtöbb esetben gond nélkül ellátják a háztartást meleg vízzel, azonban amennyiben mégis kifogy a készülék tartálya, nem mindegy, hogy milyen gyorsan képes újra használható meleg vizet előállítani. Ugyanígy elmondható, hogy a modern típusok képesek már előre meghatározott hőmérsékletre felfűteni a vizet, így nem csupán hideg víz hozzáadásával hűthetjük azt le, ami segíti a villamos energiára fordított összegek megspórolását.

Villant, Saunier Duval, Bosch és Ariston bojler minőségi kivitelben

Egy új bojler mindig hosszú távú befektetést jelent, ezért érdemes az ismert, már bizonyított márkák közül választani. Legyen szó Viallant, Saunier Duval, Bosch vagy éppen Ariston bojlerről, biztos lehet benne, hogy olyan, magas minőségű terméket választ, amelyre hosszú időn keresztül számíthat majd.

Szeretne többet tudni egyes vízmelegítőinkről, hőszivattyús bojlereinkről? Tekintse meg kínálatunkat, és hasonlítsa össze termékeinket!