Milyen méretű bojlert válasszunk?

A bojler használata öröm és ne bosszúságok sorozata legyen

Sokunknak ismerős lehet a helyzet, hogy milyen bosszantó, ha zuhanyzás közben egyszerűen elfogy a melegvíz. Vagy egy másik példával élve, ha túl nagy a család, mire mindenki az esti tisztálkodása végére ér, már nem marad annyi melegvizünk sem, hogy a vacsora utáni mosogatást is kényelmesen elvégezhessük. De lehet, hogy egy albérletben töltött néhány év emlékeztet minket arra, hogy milyen idegesítő, ha túl kicsi a lakásban a bojler, vagy éppen egyszer nyaraláskor „nyúltunk mellé” egy olyan szállással, ahol nem volt megfelelő méretű a bojler, így állandóan melegvíz nélkül maradtunk. Számos élethelyzetet tudnák felsorolni, amikor is a nem megfelelő méretű bojler bosszúságot törhet az orrunk alá. Ezért sem mindegy, milyen kapacitású berendezést vásárolunk. Ha bizonytalanok vagyunk, célszerűbb inkább szakértői tanácsadást kérni, mint a jószerencsére és a megérzéseinkre bízni magunkat.

Így válasszunk Ariston bojlert vagy bármilyen más márkás vízmelegítőt

Van három kérdés, amit mindenképp fontos feltennünk magunknak, illetve amit biztosan feltesznek majd nekünk, ha tanácsot kérünk bojlervásárlás előtt.

  • Hányan fogják használni a bojlert? Egy személy, esetleg többen is laknak a háztartásban?
  • Zuhanyzásra vagy fürdésre, esetleg mindkettőre lesz használva a bojler?
  • Állandóan üzemelni fog a bojler vagy éjszakai áramra is rá lesz kötve?

Az optimális üzemelést nem csak a tudatosan megválasztott teljesítmény, de a bojler kapacitása, mérete is befolyásolja. Általánosságban elmondható, hogy egy személyre egy 50-60 literes bojler már megfelelő, két főre már a 80 literes bojlert ajánljuk, míg három-négy főre már bojlerből inkább 120 literest válasszunk. Persze a 120 literes bojlerektől is vannak nagyobbak, például a kínálatunkon akadnak 160 literes típusok is, amik már a nagycsaládosok igényeit is kényelmesen, mégis energiahatékonyan kiszolgálhatják. Ha pedig nem a teljes melegvíz-előállításra, hanem például csak mosogatásra vásárolnánk bojlert, oda már bőven elég egy kisebb űrtartalmú Ariston bojler is, például egy helytakarékos 10 vagy 15 literes készülék is.

Nem tud dönteni, esetleg szívesen kikérné bojlervásárlás előtt a szakértői véleményünket? Keressen minket bizalommal, szívesen válaszolunk a kérdéseire! Ha kiváló ár-érték arányú bojlert venne, nálunk biztosan megtalálja az ideális készüléket.