Fernox TF1 Total mágneses iszapleválasztó 1" + Protector+Filter Fluid 500 ml

Nagy teljesítményű, műanyag kompozitból készült
Fernox TF1 Total.jpg
search
Gyártói cikkszám
62148
EAN kód
5014551621480
Cikkszám
10061682
Mennyiség
 db

Összesen: 

Kiszerelés
1 db
Készlet infó
Törökbálint (2045 Törökbálint, Depo)
Kevesebb mint 10 db
Pest (1135 Budapest, Szegedi út 57.)
Kevesebb mint 3 db
Külső raktár
Több mint 10 db
Szállítási díj
Átvételi pont - Törökbálint (2045 Törökbálint, Depo)
Ingyenes
Átvételi pont - Pest (1135 Budapest, Szegedi út 57.)
Ingyenes
Házhozszállítás infó
2 390 Ft/db
Fernox TF1 Total.jpg
Fernox TF1 Total mágneses iszapleválasztó 1" + Protector+Filter Fluid 500 ml
47 492 Ft/db

Leírás

Fernox TF1 Total mágneses iszapleválasztó + Protector+Filter Fluid

A TF1 Total Filter ideális a kis és szűk helyeken történő alkalmazásra. Belsejében hidrociklonikus hatást keltve erős neodiniummágnessel és szűrővel fogja meg a rendszerben keringő mágneses és nem mágneses szennyezőanyagokat. Precíziós megmunkálású műanyag-kompozitból készült. Leengedő szelepén kesztül gyorsan, szétszerelés nélkül tisztítható.

Nagy teljesítményű beépített rendszerszűrő

500 ml Fernox Protector+Filter Fluid mellékelve

Egyedi működés, eltávolítja a mágneses és nem mágneses szennyeződéseket

Minden szelep és szerelvény mellékelve

Termékkód

Méret

62137

22 mm

62146

28 mm

62147

3/4"

62148

1"

Kiegészítő információk

A TF1 Total Filter nagy szilárdságú üvegszálas polimerből készül, amely jó hidrolízis- ellenállással rendelkezik, valamint ellenálló a töréssel és a kopással szemben is. A polimer megfelelő a központi fűtési rendszerekben használt glikolhoz és egyéb adalékanyagokhoz.

A TF1 Total Filter-t úgy tervezték, hogy a magas begyűjtési hatékonyság mellett minimális legyen a nyomásveszteség. Az egyedi Hydrocyclone, a mágneses egység, illetve az alacsony áramlási sebességű terület úgy került kialakításra, hogy a szűrő megfelelően begyűjthesse a rendszer szennyeződéseit, miközben nincs hatással a fűtési rendszer többi részére.

A TF1 Total Filter-ben számos kiváló minőségű alkatrész található, amelyek biztosítják a szűrő optimális teljesítményét. Az összes leválasztószelep úgy kerül kialakításra, hogy a felhasználók könnyedén működtethessék őket kézzel, miközben biztonságos kapcsolatot biztosítanak a rendszerrel és az erős szervizponttal. A mágnes prémium minőségű neodímium felhasználásával készült, amely a robosztus szűrőegységgel együtt biztosítja a szennyeződések folyamatos begyűjtését.

Alkalmazás, szerelés és adagolás

A TF1 Total Filter közvetlenül csatlakoztatható a csővezetékhez a rendelkezésre álló szerelvények segítségével. A TF1 Total Filter 24 eltérő irányban szerelhető fel az egyedülálló be-/kimeneti mechanizmusának köszönhetően. A TF1 Total Filter (UK védjegyszám: 2448232) egy forradalmi szűrőegység, amely kombinálja a Hydrocyclonic működési elvét egy speciálisan kialakított mágnessel, hogy eltávolíthassa a mágnesezhető és nem mágnesezhető szennyeződéseket a rendszerből, és biztonságosan megtartsa azokat a végleges eltávolításig.

A TF1 Total Filter vízszintes és függőleges csővezetékekre is felszerelhető, a csonkon nyíllal jelzett áramlási iránynak megfelelően. Ideális esetben a szűrőt a kazánhoz visszatérő ágban kell elhelyezni, akár a függőlegestől 45°-kal eltérő pozícióban, ha nincs elegendő hely, vagy az emelési magasság korlátozott.

A Fernox Protector+Filter Fluid javasolt koncentrációja 0,385 %. Egy adagnyi termék alkalmas nagyobb ingatlanok akár 16 radiátorból álló, vagy 130 literes fűtési rendszerének kezelésére, vagy 250 m2-nyi padlófűtési rendszer kezelésére. Nyitott rendszerek esetén adagolja a terméket a tágulási tartályon keresztül. Zárt rendszerek esetén használja a megfelelő adagolási pontot (pl. törölközőszárító, vagy vezetékbe épített szűrő). Alternatív megoldásként használjon megfelelő adagolóedényt, hogy a terméket a rendszerbe juttathassa. Egyvezetékes, indirekt hengerekben, pl. „Primatic” vagy hasonló, ivóvízhez használható vegyszer használata javasolt. A kezeletlen vagy üledékes rendszer alapos tisztítását és öblítését javasoljuk a BS 7593:2019 és Benchmark szerint, amelyhez a Fernox Cleaner F3/F8-at ajánljuk, mielőtt a Fernox Protector+ Filter Fluidot használná, mivel a szennyeződések károsíthatják a rendszert. A Fernox Protector+Filter Fluidot a Fernox TF1 Filter termékcsaláddal vagy más beépített szűrőkkel kell használni. Mikrofuratú rendszerek használata nem javasolt.

A Fernox Protector+Filter Fluid egy fejlett korróziógátló, amely egyesíti a korróziógátló és diszpergens tulajdonságokat. Kifejezetten a korróziós lerakódások és szennyeződések felhalmozódásának megakadályozására szolgál a központi fűtési rendszerekben, a szennyeződéseket közvetlenül a beépített szűrőbe juttatja (például a Fernox TF1 Filter termékcsaládba tartozó) a gyors eltávolítás érdekében. Ez lehetővé teszi a rendszerek még hatékonyabb működtetését azáltal, hogy minimalizálja a törmelékek lerakódását olyan alacsony áramlási sebességű területeken, mint a radiátorok, ami egyébként hideg foltokat okoz, és elősegíti újabb korrózió kialakulását a törmelék alatt.
A Protector+ Filter Fluid hosszú távú védelmet nyújt a lakóépületek központi fűtési rendszereiben a belső korrózióval és a vízkőképződéssel szemben. Kiválóan alkalmas minden kazántípushoz, radiátorhoz és csővezeték- rendszerhez. A Protector+Filter Fluid kompatibilis a fűtési rendszerekben használatos összes fémmel és anyaggal Minden víztípushoz használható, legyen szó lágyított vagy akár ionmentes vízről. A Protector+Filter Fluid úgy került kialakításra, hogy kategóriájában a legjobb pH-puffer-képességgel rendelkezik, így képes a víz pH értékét 6,5 – 8,5 között tartani, ami optimális a vegyes fémekből készült rendszerek védelmére. A BS 7593:2019-nek való megfelelés érdekében a Protector+Filter Fluid szintjét évente ellenőrizni kell. A termék koncentrációja könnyen mérhető a helyszínen, amelyhez használja a Fernox Protector Test Kit-et vagy a Fernox Water Quality Test postai szolgáltatást. A BS 7593:2019 szerint a rendszereket 5 év elteltével újra fel kell tölteni az adott anyaggal, vagy laboratóriumi tesztet kell elvégezni, mint például a Fernox Water Quality Test.

Hatékonyság

Megfelelő folyadékok:
Víz
Gátlószerrel kezelt glikol- oldatok
Fernox termékek/ Rendszeradalékok
Glikol maximális aránya – 50%

Maximális üzemi nyomás – 50 L/min
Maximális üzemi hőmérséklet – 100°C
Befogási arány – Akár a rendszerszennyeződések 100%-a

Működési elv

A szennyezett víz a csonkon keresztül beérkezik a szűrőbe, amely magával hozza a szuszpenzió által feloldott rendszerszennyeződéseket és részecskéket. Ez a szennyeződés, beleértve az olyan szennyeződéseket is, mint a vas- oxid, áthalad a csonkon, egyenesen a szűrő házába.

A TF1 Total Filter Hydrocyclonic szűrést alkalmaz. A Hydrocyclone egy olyan statikus eszköz, amely centrifugális erőt fejt ki egy folyadékra, hogy kiválassza a benne található részecskéket.
A Hydrocyclonic egységet úgy tervezték, hogy a beáramló folyadék sebességét forgó mozgássá alakítsa. A víz belép a szűrőbe, majd körbe és a lenti kimeneti nyílás felé kezd el forogni, miközben magával viszi a részecskéket. A szűrő úgy került kialakításra, hogy az alsó részénél az áramlás lelassuljon, ahol a nehezebb részecskék lerakódnak.
A TF1 Total Filter-ben a Hydrocyclone-t úgy optimalizálták, hogy mind a mágnesezhető, mind pedig a nem mágnesezhető anyagok szűrése maximális legyen.
Amint a víz áramlása elérte a szűrő alját ismét felfelé mozog

Figyelem!

Igyekszünk teljes precizitással rögzíteni a termékek műszaki paramétereit, viszont néha mi is hibázunk vagy akár a gyártóink is változtathatnak a termékeik műszaki paraméterein. Eltérés esetén minden esetben a gyártó által megadott paraméterek érvényesek!
A megjelenő képek nem minden esetben tükrözik a valós terméket! A termék gyártói cikkszáma alapján, a gyártó weboldalán talál hiteles termékképeket és műszaki adatokat.

Csomagolási adatok

Csomagszám (db)
1
Csomagolás típusa
doboz
Csomag súly (kg)
2.65
Csomag szélesség (cm)
33.5
Csomag mélység (cm)
23
Csomag magasság (cm)
11
Csomag térfogat (m3)
0.0084755

Értékelések

Hozzászólások (3)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.